Ekonomická analýza chování byrokracie na příkladu Policie ČR - Zawada, Roman; Běláčková, Vendula, 1982-; Paneš, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Byrokrat podle teorie veřejné volby nejedná ve prospěch veřejného blaha, ale pouze ve prospěch svůj, stejně tak jako lidé působící na trhu. Cílem práce je analyzovat chování úředníků jejich motivace, strategie a pobídky, které volí ve snaze maximalizovat svůj užitek. Policie slouží jako příklad byrokratické instituce, trpící všemi nedostatky vyplývající z povahy úřadu a ukazuje jaký vliv může mít špatné nastavení systému hodnocení a pobídek na její práci.
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses