Bezpečnostní politika malé organizace - Klíma, Tomáš (2008)
Bakalářská práce se zabývá řešením bezpečnosti v organizacích malé a střední velikosti. Autor si klade za cíl seznámit čtenáře s touto problematikou na obecné úrovni, bez zatěžování technickými detaily. Zároveň se snaží spojit pohled manažerský s odbornějším pohledem, jelikož jedině pochopení jejich souvislosti umožňuje čtenáři vytvořit si ucelenou představu o náročnosti tvorby zabezpečení v reálné organizaci. Práce je členěna do kapitol podle okruhů, které musí zájemce o pochopení problematiky prostudovat.