REGULACE BANKOVNÍHO TRHU SE ZAMĚŘENÍM NA VSTUP DO ODVĚTVÍ - Marková, Lenka; Mach, Petr, 1975-; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bankovnictví je v současné době považováno za jedno z nejvíce regulovaných odvětví ekonomiky. Z toho důvodu jsem se rozhodla věnovat právě tomuto tématu. Jelikož jde ale o oblast velmi širokou, zaměřila jsem se primárně na regulaci vstupu do odvětví -- vydávání licencí. Nejprve stručně uvedu oblast bankovní regulace, její cíle a systém. Poté objasním aktuální problematiku vydávání licencí v českém prostředí, to znamená, jaké požadavky musí ekonomický subjekt splnit, aby získal bankovní licenci, bez které není možné působit jako banka. Navazovat budou argumenty, které zdůvodňují, proč je potřeba do tohoto odvětví zasahovat a vstup do bankovnictví chránit. Na straně druhé ale existují i odpůrci bankovní regulace, kteří kritizují současný stav bankovní regulace a kteří svými názory upozorňují na nedokonalosti bankovní regulace a na její nepříznivé důsledky. Těmto argumentům je věnován zbylý prostor v mé práci.
Vedoucí práce: Petr Mach
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses