Jak v malé firmě "levně" řešit BI? - Machander, Aleš; Šalamon, Tomáš; Skala, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se zabývá využitím business intelligence v malých a středních podnicích. Hlavním cílem je nalezení právě takových řešení, která by vyhovovala jejich požadavkům a potřebám. Nejvhodnějším způsobem zavedení business intelligence je dle výstupů této práce vývoj vlastního nízkonákladového řešení. Naopak integrovaná řešení dodávaná předními představiteli tohoto trhu jsou pro malé a střední podniky zbytečně složitá a drahá. Zajímavý způsob zavedení business intelligence představují plně či zčásti hostovaná řešení, u kterých ovšem zatím chybí dostatečná podpora a servis v České republice. K dosažení zmíněných výstupu jsou analyzovány informace od odborníků na téma business intelligence. Pro nalezení vhodného řešení slouží vypracovaný průzkum trhu, pro který jsou použity oficiální informace dodavatelů o nabízených řešení a také dodané cenové návrhy od obchodních zástupců. Získané výstupy jsou podpořeny výsledkem praktické části, jejíž podstata spočívá ve vypracování projektu zavedení business intelligence do konkrétní malé společnosti. Tento projekt vychází zejména z interview s jednatelem společnosti, na jejichž základě jsou zpracovány požadavky na výslednou podobu řešení. Hlavní přínosy této práce spočívají právě v provedené analýze trhu a vypracovaném projektu zavedení business intelligence, pomocí kterých byl nalezen vhodný způsob, jak do malých a středních podniků levně nasadit business intelligence řešení. Dalším přínosem je získání názorů a pohledů manažerů těchto společností na zavádění business intelligence řešení.
Vedoucí práce: Tomáš Šalamon
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; business intelligence; bakalářské práce; business intelligence; bachelor's theses