Použitelnost webových stránek a aplikací a její měření - Hnízdil, Jan; Raška, Ondřej; Sládek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
První část práce slouží k uvedení do problematiky. Další část nabízí praktický přehled otázek, se kterými se lze při tvorbě použitelných stránek setkat. Pokouší se dané problémy podrobně rozebrat a navrhnout správné a efektivní řešení. Mezi ty zajímavější patří sekce o textu a o formulářích. Cílem třetí části bylo provést testování skutečného projektu v podobě serveru Nepropasni.cz. Byl testován uživatelským testováním použitelnosti a heuristickou analýzou. Výsledkem testování je zejména závěrečná zpráva z uživatelského testování, která je k dispozici jako příloha práce. Poslední část dále obsahuje přehled ostatních metod, které se používají k měření a testování webových stránek.
Vedoucí práce: Ondřej Raška
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses