Srovnání přístupů k zavádění Data Governance - Svoboda, Ondřej (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou Data Governance, která představuje nový směr ve správě a řízení dat v organizaci. Tato práce v prvních dvou kapitolách charakterizuje obecné cíle, principy a oblast Data Governance, která přistupuje k datům jako k podnikovým aktivům. Třetí kapitola se zabývá rozborem základních komponent, které vytváří klíčové části programu. Čtvrtá kapitola se věnuje přiblížení a zmapování technologických prostředků pro podporu programu. Tyto kapitoly tvoří úvodní část, která pomáhá pochopit hlavní cíl bakalářské práce. Cílem je popsání přístupů k zavádění tohoto způsobu správy dat u čtyř vybraných dodavatelů. Výstupem této práce je pátá kapitola, která popisuje přístupy k zavádění a základní pilíře programu Data Governance z pohledu vybraných dodavatelů. V závěru jsou porovnány vlastnosti těchto čtyř přístupů.