Návrh a realizace webové aplikace pro podporu internetového obchodování - David, Petr; Nekvasil, Marek; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem práce je analyzovat, navrhnout a implementovat webovou aplikaci, která uživatelům i provozovatelům nabídne základní funkce umožňující provozování internetového obchodu. Práce bude zachycovat postupný vznik aplikace od prvních návrhů až po konečnou implementaci. Aplikace bude využívat rozhraní klasických webových prohlížečů, implementována bude v jazycích HTML, CSS, PHP, JavaScript a SQL. Jedním ze základních prvků celé aplikace bude bezesporu databáze. Její správná projekce bude nezbytná pro správné fungování celého programu a při návrhu na ni bude kladen veliký důraz. Přínosem práce bude jednak plně funkční aplikace, kterou budou moci drobní obchodníci po drobných úpravách (zejména přizpůsobení vzhledu a customizace) použít pro svoji podnikatelskou činnost, a jednak přímý důkaz toho, že tvorba podobných aplikací nemusí být pouze předmětem činnosti specializovaného týmu odborníků, ale že slušného výsledku může dosáhnout i dobře kvalifikovaný jedinec. Práce bude mít celkem šest kapitol. Analýza současného stavu se zaměří na trendy současných internetových obchodů, zjistí jejich funkce a poskytované služby. Z analýzy vzniknou požadavky na systém, které vymezí hlavní funkcionalitu aplikace. Globální analýza a návrh bude mít za cíl definovat jednotlivé entity a vztahy a z nich pak konstruovat návrh logické datové struktury. Detailní analýza a návrh určí entitám atributy, převede logický návrh na konceptuální, respektive fyzický model datové základny a determinuje referenční integritu databáze. V implementační části vznikne samotná aplikace, zmínka bude i o optimalizaci pro vyhledavače a bezpečnosti. V poslední kapitole bude řeč o možnostech rozšíření, které by systému zvýšily jeho užitnou hodnotu.
Vedoucí práce: Marek Nekvasil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses