Finanční zainteresovanost manažerů prodejen maloobchodních řetězců na výkonnosti prodejen -- analýza nástrojů manažerského účetnictví - Benešová, Zuzana; Stránský, Jakub, 1978-; Kvasničková, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Autor práce: Zuzana Benešová, studentka 3. ročníku Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Vedoucí práce: Ing. Jakub Stránský, CEMS MIM, Katedra manažerského účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze Termín práce: Zadání: 28.2.2009 Sběr dat: 14.3.2009 Verze pro připomínky: 13.4.2009 Verze pro korektury: 24.4.2009 Odevzdání hotové práce: Květen 2009 Posudky: Červen 2009 Oponování: Červen 2009 1. Cíl práce V bakalářské práci se budu zabývat studiem systému hodnocení, kompetence a motivace manažerů prodejen retailingových řetězců. Především bych se chtěla zaměřit na vazbu mezi hodnocením manažera v závislosti na výsledku prodejen a jeho kompetencí tyto výsledky ovlivnit. Dále mě bude zajímat, zda jsou manažeři hodnoceni i dle dalších kritérií, než je výkonnost prodejny. Postup práce: Sběr potřebných dat. Prověření hypotéz. Objasnění problémů Návrh možného řešení problémů Hypotézy: Manažeři prodejen maloobchodních řetězců jsou finančně ohodnoceni na základě hodnotových ukazatelů. Manažeři jsou kompetentní ovlivňovat tyto ukazatele a jsou tedy finančním hodnocením motivováni k příznivějším výsledkům. Manažeři jsou hodnoceni na základě dalších kritérií, jako mohou být: čerstvost potravin, řádná prezentace produktů, krátké fronty u kas, čistota na prodejně i v zázemí, vstřícnost zaměstnanců k zákazníkům, 2. Způsob šetření Ahold Czech Republic, a.s. Rozhovor se zaměstnancem oddělení Compensations&Benefits (garant práce), získání potřebných dat a následné zpracování. Rozhovor s vybraným Distrikt Managerem. Rozhovor s vybraným Store Managerem. Účast na projektu SMS certifikace a zhodnocení výsledků. Tesco Stores ČR, a.s. Rozhovor s manažerem konkrétní prodejny, porovnání získaných dat s analýzou ve společnosti Ahold Czech Republic. 3. Literatura Cimer P. & Zadražilo
. Beck, Praha 2007 Fibírová J., Šoljaková L., Wagner J., Nákladové a manažerské účetnictví, Aspi, Praha 2007
Vedoucí práce: Jakub Stránský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2009
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses