Výstavba dálničního obchvatu na severozápadě Prahy - Kohoutová, Zuzana (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá stavbou dálnic na našem území. Pohledem do minulosti je zde popsán vývoj dálničních sítí v České republice. Dále jsou analyzovány negativní a pozitivní vlivy vyplývající ze silniční dopravy. V této práci je věnována zvláštní pozornost stavbě severozápadního okruhu kolem Prahy. Z důvodu nejednotných názorů na vedení vhodné trasy je podáno srovnání jednotlivých variant. V této práci jsou popsány potřebné kroky ke schválení pozemní komunikace v závislosti na připravované výstavbě okruhu na severu Prahy. V závěru se zjišťuje pomocí dotazníkového šetření názor občanů na tuto stavbu.