Výstavba dálničního obchvatu na severozápadě Prahy - Kohoutová, Zuzana; Dvořák, Antonín; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá stavbou dálnic na našem území. Pohledem do minulosti je zde popsán vývoj dálničních sítí v České republice. Dále jsou analyzovány negativní a pozitivní vlivy vyplývající ze silniční dopravy. V této práci je věnována zvláštní pozornost stavbě severozápadního okruhu kolem Prahy. Z důvodu nejednotných názorů na vedení vhodné trasy je podáno srovnání jednotlivých variant. V této práci jsou popsány potřebné kroky ke schválení pozemní komunikace v závislosti na připravované výstavbě okruhu na severu Prahy. V závěru se zjišťuje pomocí dotazníkového šetření názor občanů na tuto stavbu.
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses