Markovské rozhodovací procesy a jejich řešení v prostředí MS Excel - Müller, Jan (2008)
Úkolem bakalářské práce bylo vytvořit aplikace v prostředí MS Excel, která by byla schopná počítat základní typy úloh týkajících se markovských rozhodovacích procesů. Této problematice je věnována první část práce. Jedná se o teorii potřebnou k pochopení základních principů a způsobu výpočtu úloh. Ve druhé části je popsána vytvořená aplikace, kterou lze řešit markovské rozhodovací řetězce s konstantním oceněním přechodů, s měnícím se oceněním přechodů a rozhodovací procesy s alternativami.