Udržitelnost slovenské daňové reformy - Ferenčáková, Jana (2009)
Bakalářská práce "Udržitelnost slovenské daňové reformy" je rozdělená na teoretickou a analytickou část. V první zmíněné jsou popsány základní východiska čili nedostatky předchozího daňového systému, z kterých iniciátoři daňové reformy vycházeli. S cílem je odstranit, byla následně navržena koncepce reformy daní, jejíž charakteristické črty implementované do slovenského daňového systému jsou také popsány v teoretické části. Druhá část analyzuje dopady reformy daní na přijmovou stránku státního rozpočtu od roku jejího zavedení, tedy od roku 2004, až po současnost a následně poukazuje na korelaci mezi vývojem daní a ekonomickým prostředím. Cílem práce je pomocí analýzy vývoje zodpovědět otázku, jestli zamýšlených cílů reformy bylo dosaženo, či nikoliv.