Udržitelnost slovenské daňové reformy - Ferenčáková, Jana; Kubátová, Květa, 1952-; Květa, Kubátová; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce "Udržitelnost slovenské daňové reformy" je rozdělená na teoretickou a analytickou část. V první zmíněné jsou popsány základní východiska čili nedostatky předchozího daňového systému, z kterých iniciátoři daňové reformy vycházeli. S cílem je odstranit, byla následně navržena koncepce reformy daní, jejíž charakteristické črty implementované do slovenského daňového systému jsou také popsány v teoretické části. Druhá část analyzuje dopady reformy daní na přijmovou stránku státního rozpočtu od roku jejího zavedení, tedy od roku 2004, až po současnost a následně poukazuje na korelaci mezi vývojem daní a ekonomickým prostředím. Cílem práce je pomocí analýzy vývoje zodpovědět otázku, jestli zamýšlených cílů reformy bylo dosaženo, či nikoliv.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses