Vývoj produkce GM potravin v České republice - Malina, Petr (2009)
Ve své práci bych se rád zaměřil na zkoumání úspěšnosti pěstování geneticky modifikovaných rostlin na území České republiky. Položím si otázky, jak se v českém prostředí přistupuje k této problematice, jak si vedeme ve srovnání s ostatními státy EU a z jakého důvodu tomu tak je. Cílem práce bude provést analýzu toho, jak naši zemědělci využívají možnosti genetické modifikace a jak se jim to vyplácí. Jak se stavíme k argumentaci světových zastánců a odpůrců geneticky modifikovaných organismů? Na toto téma bych zároveň uvažoval o průzkumu mínění českých spotřebitelů. Na základě zkoumání těchto a podobných otázek bych si chtěl následně jako cíl vytyčit odhad potenciálu produkce GM potravin v českém prostředí v příštích letech.