Provozovna v zákoně o dani z přidané hodnoty - Procházková, Aneta; Svátková, Slavomíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce je zaměřena na problematiku provozovny v zákoně o DPH. Nejdříve jsou v práci vymezeny parametry provozovny na základě českého zákona o DPH, legislativy EU 6. směrnice a judikaturou ESD. V práci jsou také určena pravidla pro registraci provozovny. Další část práce se zabývá analýzou poskytovaných plnění mezi zřizovatelem a provozovnou. Tato analýza je doplněna analýzou plnění poskytovaných zřizovatelem jiným subjektům, které mají sídlo v tuzemsku, kde je umístěna provozovna zřizovatele. V závěru práce jsou stanoveny daňové dopady vznikající v důsledku poskytovaných plnění. V průběhu práce jsou vytyčeny hlavní změny, se kterými přichází novela zákona o DPH v roce 2009, jež souvisí s tématem této bakalářské práce.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses