Finanční analýza společnosti Pražské vodohospodářské a silniční stavby, a.s. - Brodík, Martin; Sieber, Martina; Kopkáně, Heřman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem mé bakalářské práce je vypracování finanční analýzy podniku Pražské silniční a vodohospodářské stavby a.s. za období od 1.1.2003 do 31.12.2007 z pohledu externího analytika. Údaje z těchto let budu hodnotit, porovnávat a analyzovat tak, abych byl závěrem schopen zhodnotit celkové finanční zdraví společnosti. V případě výskytu problematických míst se pokusím najít řešení, které by tato kritická místa zmírnila, a zlepšila tak budoucí finanční hospodaření podniku. Práce je rozdělena na do tří hlavních částí. První část je teoreticko-metodologická, která je zaměřená na význam finanční analýzy a její uživatele. Následně jsou uvedeny důležité pojmy, metody a principy týkající se finanční analýzy. Jedná se o bilanční pravidla, Du Pontův rozklad a analýzu pracovního kapitálu. Dále budou navazovat ukazatele likvidity, rentability, aktivity a zadluženosti. To jsou ukazatele týkající se výkonností podniku. Pro zhodnocení podniku je využit Altmanův index, index IN, bankrotní modely, bonitní modely a nakonec Králíčkův quick test. Výkonností se závěrem bude zabývat ukazatel EVA. Základním informacím a představení podniku je vyhrazena druhá část práce, která bude ještě doplněna o podnikovou strukturu, významné stavby a předmět podnikání. Třetí část je věnována samotné finanční analýze, která je vypracována na základě teoreticko-metodologického aparátu z části první
Vedoucí práce: Martina Sieber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses