Zemské statistické úřady - Fator, Jiří (2009)
V českých zemích na začátku dvacátého století. Popsání činnosti úřadů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Proč a jak byly zřízeny. Kteří odborníci stáli za jejich prací. S jakými výsledky úřady přišly. Jaký vliv měly na českou statistiku. Předchůdci, činnosti, srovnání.