Chování účastníků modelové Vickrey 's 2nd price auction - přirozený experiment - Havel, Tomáš (2008)
Práce se zabývá alokací zdrojů skupiny hráčů on-line hry World of Warcraft. Součástí práce je popis a analýza nejpoužívanějších systémů rozdělení zdrojů v tomto specifickém prostředí. Zvýšená pozornost je věnována možným přínosům aukcí do tohoto prostředí, zvláště Vickeyho aukce druhé ceny. Je vytvořen upravený model Vickeyho aukce, který nahradil dosavadní způsob rozdělování pro hru potřebných zdrojů založený na administrativně dané ceně těchto zdrojů. Dále je zkoumán vývoj cen předmětů a chování účastníků v této aukci.