Project management v BI - Vacek, Antonín (2009)
Řízení projektů jakožto disciplína není ničím novým, to však neznamená že v této oblasti není prostor pro zlepšení, či zavádění nových metodik. Úvodní teoretická část práce si klade za cíl seznámit čtenáře s problematikou řízení projektů, jak obecně v projektech IS/ICT, tak částečně i v prostředí BI. V této části se čtenář dozví především to, z jakých činností se skládá řízení projektů, jaké dokumenty či formuláře v kterých fázích projektů se běžně používají a také různé rady a příklady z praxe řízení projektů. Zbytek práce se poté věnuje nasazení teoretických postupů z první části v praxi na konkrétním projektu firmy SYSTIXT spol. s.r.o. - uváděný název firmy je smyšlený, protože si reálná firma nepřála být jmenována. Hlavním výstupem z této části je návrh plánu řízení daného projektu (některé jeho části jsou zpracované v programu MS Project 2007). Velmi důležitým výstupem této praktické části je také vytvoření šablon na řízení projektů šitých na míru projektům ve výše zmíněné firmě. Součástí této části je také zhodnocení stávajících postupů řízení projektů ve firmě SYSTIXT spol. s.r.o. a návrh případných změn či vylepšení těchto postupů.