Způsoby a možnosti rekultivace území poškozených antropogenní činností - Polášek, Petr (2008)
Práce s názvem způsoby a možnosti rekultivace území poškozených antropogenní činností podavá přehled o způsobech rekultivací prováděných na územích poškozených těžbou nerostných surovin a zejména pak rekultivací skládek odpadu. Mimo samotného popisu způsobů a typů rekultivačních činností práce shrnuje technologické postupy a nutné podmínky, při jejichž splnění mohou být použity jednotlivé typy rekultivací. V praktické části je představena skládka odpadu v Radimi, její historie, současný stav a plán rekultivace po uzavření její první etapy. V neposlední řadě pak práce informuje o ekonomických stránkách různých druhů rekultivací -- obsahuje orientační vyčíslení nákladů rekultivačních činností v závislosti na jejím typu a způsobu provedení. Dále také prezentuje řadu ekonomických výhod plynoucích pro obec z důvodu výskytu skládky na jejím katastrálním území spolu s ukázkou nadstandardních investic, které díky této skutečnosti mohou být uskutečněny.