Založení a provoz internetového obchodu - Baloun, Jiří (2008)
Internetové obchody se staly nemalým zdrojem příjmů pro podnikatele a firmy ? prasknutí internetové bubliny před několika lety však ukázalo, že ne každý internetový obchod je prosperující a konkurenceschopný. V tvrdé konkurenci se prosadil jen takový obchod, který skloubil informační technologie a business, efektivně využíval zdroje a uspokojoval potřeby zákazníků. Cílem této práce je pokusit se popsat důležité kroky, činnosti, postupy a rozhodnutí při zakládání a provozování ziskového internetového obchodu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část ? v jednotlivých kapitolách popisuje ekonomickou analýzu, zákonné povinnosti a prezentaci obchodu na webu obecně i na konkrétním příkladu internetového obchodu MojePekárna.cz.