Příčiny americké hypoteční a světové finanční krize - Julinová, Karolína (2009)
Cílem a posláním mé práce je identifikace příčin finanční krize, jejich analýza a objasnění. Práce se ve svých jednotlivých částech zaměřuje na podstatu sekuritizace, na vývoj na americkém hypotečním trhu a příčiny identifikuje v chronologickém pořadí. Vysvětluje, proč krize vznikla, jak se vyvíjela a jaký je její vliv na globální světovou ekonomiku.