Cestovní ruch jako faktor rozvoje sídel na příkladu Českého Krumlova - Vostrovská, Pavla (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá cestovním ruchem jako možným faktorem rozvoje sídla. Na názorném příkladu rozvoje turistické destinace Český Krumlov jsou popsány vlivy cestovního ruchu a jejich působení na rozvoj města. Je zde nastíněno, jak cestovní ruch ovlivňuje územní plánování a rozpočet města. V neposlední řadě jsou zde zmíněny efekty, které cestovní ruch má v oblasti sociální sféry, konkurenceschopnosti území a možnosti čerpání z externích finančních zdrojů.