Cestovní ruch jako faktor rozvoje sídel na příkladu Českého Krumlova - Vostrovská, Pavla; Macháček, Jaroslav; Tittelbachová, Šárka, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá cestovním ruchem jako možným faktorem rozvoje sídla. Na názorném příkladu rozvoje turistické destinace Český Krumlov jsou popsány vlivy cestovního ruchu a jejich působení na rozvoj města. Je zde nastíněno, jak cestovní ruch ovlivňuje územní plánování a rozpočet města. V neposlední řadě jsou zde zmíněny efekty, které cestovní ruch má v oblasti sociální sféry, konkurenceschopnosti území a možnosti čerpání z externích finančních zdrojů.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; regionální rozvoj; cestovní ruch; bakalářské práce; regional development; tourism; bachelor's theses