Měnová politika v Československu v letech 1918 - 1938 - Eder, David (2009)
Tato práce se zaměřuje na popis a výklad situace v měnové politice samostatného Československa, a to od vzniku samostatného státu v roce 1918 až do roku 1938. Jelikož při každém řešení věcí veřejných dochází k střetávání více názorů, jsou historická fakta a události doplňovány o další pohledy a cesty k řešení v tehdejší době nabízené, případně teoreticky možné, navíc kde to lze, je na příkladech druhých zemí ukázáno, jakým vývojem si prošly, pokud bylo zvoleno jiné cesty než té, kterou se vydalo Československo.