Měnová politika v Československu v letech 1918 - 1938 - Eder, David; Korda, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce se zaměřuje na popis a výklad situace v měnové politice samostatného Československa, a to od vzniku samostatného státu v roce 1918 až do roku 1938. Jelikož při každém řešení věcí veřejných dochází k střetávání více názorů, jsou historická fakta a události doplňovány o další pohledy a cesty k řešení v tehdejší době nabízené, případně teoreticky možné, navíc kde to lze, je na příkladech druhých zemí ukázáno, jakým vývojem si prošly, pokud bylo zvoleno jiné cesty než té, kterou se vydalo Československo.
Vedoucí práce: Jan Korda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; měnová politika; bakalářské práce; monetary policy; bachelor's theses