Zadejte název práce Dlouhodobý majetek v příspěvkových organizacích - Mikeš, Jan (2009)
V této bakalářské práci jsem zmapoval účetní operace s dlouhodobými aktivy u dvou typů příspěvkových organizací, s důrazem na zdroje financování, odpisování tohoto majetku a problematiku fondů. Zdůraznil jsem odlišné financování drobného dlouhodobého majetku z provozní dotace. V dalších kapitolách jsem na příkladu kotle na vytápění školy (DHM) vypočítal různé typy odpisů a uvedl, které plány zřejmě nebudou schváleny zřizovatelem. Jako historický příklad jsem uvedl zhoršený výsledek hospodaření způsobený nedostatečným financováním odpisů investiční dotací. Na schématu jsem zobrazil účetní opravu takto vzniklé ztráty.