Zadejte název práce Dlouhodobý majetek v příspěvkových organizacích - Mikeš, Jan; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
V této bakalářské práci jsem zmapoval účetní operace s dlouhodobými aktivy u dvou typů příspěvkových organizací, s důrazem na zdroje financování, odpisování tohoto majetku a problematiku fondů. Zdůraznil jsem odlišné financování drobného dlouhodobého majetku z provozní dotace. V dalších kapitolách jsem na příkladu kotle na vytápění školy (DHM) vypočítal různé typy odpisů a uvedl, které plány zřejmě nebudou schváleny zřizovatelem. Jako historický příklad jsem uvedl zhoršený výsledek hospodaření způsobený nedostatečným financováním odpisů investiční dotací. Na schématu jsem zobrazil účetní opravu takto vzniklé ztráty.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; příspěvkové organizace; bakalářské práce; nonprofit organizations; bachelor's theses