Elektronický podpis porovnání legislativy v ČR a UK - Řehořka, David (2009)
Elektronický podpis je stále více využívanou technologií. Tato práce si klade za cíl přiblížit jeho funkci a zároveň porovnat jeho právní základ v České republice a Spojeném království. První část práce se zabývá samotnou funkcí elektronického podpisu a také tím, jaké jeho druhy mohou existovat. V druhé části jsou popsány jednotlivé legislativy, které jsou následně porovnávány. Poté popisuje možné návrhy na větší rozšíření mezi obyčejné lidi a nakonec několik příkladů použití elektronického podpisu.