Racionalizace normování práce v TOS, a.s. - Kavanová, Barbora (2008)
Základním úkolem normování práce je stanovit rozsah a množství vynaložené práce jednotlivců, nebo dokonce celých pracovních kolektivů. Smyslem normování práce je stanovit normativní podklady, normativy a normy pro ustanovení odůvodněné a rozumné míry pracovního výkonu. Aby pracovní normy byly dobře použitelné a funkční, je třeba je vytvářet na základě předchozího zevrubného rozboru práce i souvisejících pracovních podmínek, dotvářejících pracovní výkon, který potřebujeme dosáhnout.