Analýza vybraných zdravotných poisťovní na Slovensku v rokoch 2005 -- 2007 - Horecká, Barbora (2009)
Práce popisuje systém fungování zdravotního pojištění na Slovensku po zavedení reformních zákonů v roce 2005. Obsahuje vymezení a podrobnější popis jednotlivých účastníků systému - pojištěnců, plátců, zdravotních pojišťoven a státu. Další část práce je věnována příjmům a výdajům zdravotních pojišťoven a taktéž přerozdělování pojistného, které významně determinuje příjmy a výdaje pojišťoven. V poslední části práce jsou porovnávány příjmy a výdaje dvou vybraných zdravotních pojišťoven - Všeobecné zdravotní pojišťovny a zdravotní pojišťovny Apollo.