Optimalizace v nákladní železniční dopravě - Baše, Tomáš (2009)
1 Úvod 2 Optimalizační modely používané v železniční dopravě 2.1 Distribuční úlohy 2.1.1 Dopravní problém 2.1.2 Obecný distribuční problém 2.1.3 Okružní dopravní problém 2.2 Úvod do problematiky blokovacího problému 2.2.1 Popis blokovacího problému 2.2.2 Modelování síťového problému 2.2.3 Účelová funkce 2.2.4 Generování sloupců 2.2.5 Algoritmus Větvení a oceňování 2.2.6 Zhodnocení modelu 3 Závěr 4 Seznam použité literatury