Význam institucionálního prostředí pro podnikání - Bízková, Jitka; Minárik, Pavol; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice institucionálního prostředí a jeho vlivu na podnikatelskou aktivitu. Vymezuje základní teorii institucionálního prostředí a určuje jeho vztah k podnikání. Snaží se řešit otázku, zda je institucionální prostředí pro podnikatele tím nejdůležitějším faktorem, dle kterého řídí alokaci svých investic. Analytická část práce detailněji porovnává dvě země - Českou republiku a Ukrajinu z hlediska institucionálního prostředí a ostatních faktorů působících při investičním rozhodování (výše mezd, daňové zatížení, infrastruktura). Zkoumání je rozšířeno praktickou analýzou současného vývoje zahraničních investic v obou zemích. Na základě zjištěných skutečností práce vyhodnocuje význam institucionálního prostředí pro podnikání.
Vedoucí práce: Pavol Minarik
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; podnikání; Ukrajina; bakalářské práce; business; Ukraine; bachelor's theses