Sudoku - formulace úlohy a její řešení - Novák, Jakub; Jablonský, Josef, 1955-; Zouhar, Jan, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem bakalářské práce bylo formulovat úlohu sudoku a následně vytvořit aplikaci, která by byla schopna řešit reálné úlohy sudoku. První dvě kapitoly obsahují obecné informace, první kapitola o sudoku, druhá o lineárním programování. Ve třetí kapitole je uvedena formulace úlohy a její matematický model. V poslední kapitole je popisována tvorba aplikace, která je rozdělena do tří částí. V první části je připravováno prostředí aplikace MS Excel, které se bude využívat k zadávání dat a zobrazení výsledků. V druhé části je popsán vytvořený lineární model v programu MPL for Windows. Poslední část tvorby aplikace je věnována přidání objektové knihovny OptiMax, která umožňuje spouštění optimalizace přímo z MS Excelu.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses