Hodnoceni efektivnosti protipovodňových opatřeni v Hlinsku v Čechách - Malý, Vítězslav (2008)
Protipovodňová opatření (dále jen PPO) jsou veškerá opatření mající za cíl snížit nebo úplně vyloučit možnost vzniku povodňových škod. Hodnocení efektivnosti PPO závisí na nákladech a škodách, jenž by povodně v budoucnu způsobily. Tato práce se zaměřuje na vodní tok Drahtinka, na který byla navrhnuta protipovodňová ochrana. V práci tyto opatření hodnotím a snažím se navrhnout nejlepší možné řešení.