ServiceDesk a jeho úloha v metodice ITIL - Suchá, Ivana (2008)
Tato práce se zaměřuje na funkci Service Desku tak, jak je popisována v IT Infrastructure Library (ITIL). Práce je rozdělena na dvě části -- teoretickou a praktickou. První část přináší obecné informace o rámci ITIL a hlavních procesech IT Service Managementu a zvláště se soustřeďuje na Service Desk, jeho úlohu, přínosy a vztah k dalším procesům ITIL. Druhá část obsahuje případovou studii z IT prostředí České národní banky, která identifikuje přínosy zavedení Service Desku v praxi.