Význam zaměstnaneckých výhod ve finančním podniku - Grund, Martin (2008)
Zaměstnanecké výhody tvoří stále důležitější složku odměňování a motivace pracovníků v každé organizaci. Kvalitní systém zaměstnaneckých výhod funguje jako konkurenční výhoda firmy oproti ostatním podnikům v odvětví. Jestliže spokojení pracovníci tvoří jeden z hlavních předpokladů úspěšného podniku, potom zaměstnanecké výhody pomáhají tento předpoklad z velké části naplňovat. Benefity různého druhu pomáhají přilákat a udržet kvalitní pracovníky, umožňují každému zaměstnanci větší možnost uspokojení svých potřeb a v neposlední řadě dovolují zaměstnavateli posílit oddanost pracovníků vůči organizaci.