Finančná analýza Zentiva - Hajžuš, Miroslav (2008)
Cílem této bakalářské práce je poskytnutí informací o finančním zdraví Zentiva a.s.. Finanční stav firmy je zkoumaný na základě výsledků hospodaření společnosti pomocí finanční analýzy. Pro tento účel slouží soubor absolutních a poměrových ukazatelů, vhodních pro aplikaci v konkretní firmě. Pro výpočty všech ukazatelů byl použit tabulkový procesor Microsoft Excel.