Vliv daňové politiky na hospodářství - Reznák, Pavel; Hodžic, Faris; Hodzic, Faris; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tématem práce je vliv daňové politiky na hospodářství. Cílem práce je znázornit jak odlišné daňové politiky působí na makroekonomické ukazatele. V první části práce jsou popsány dva systémy zdanění, které se vyskytují v současné době v Evropě. Druhá část se zabývá daňovou konkurencí a harmonizací, nahlíží na toto téma jak věcně, kdy jsou popsány zavedené právní normy vedoucí k harmonizaci daňových systémů, tak teoreticky, kdy jsou zmíněny pozitivní a negativní názory na tuto problematiku. Rovněž je zde popsán současný stav daňové harmonizace a které daně jsou v Evropské unii koordinovány a u kterých proces harmonizace stagnuje. Třetí, praktická část analyzuje vliv daní na ekonomický růst, ekonomickou vyspělost a zaměstnanost. Poukazuje na rozdílné přístupy ke zdanění a z toho plynoucí dopad na makroekonomické ukazatele.
Vedoucí práce: Faris Hodžic
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; daňová harmonizace; ekonomický růst; bakalářské práce; tax harmonization; economic development; bachelor's theses