Místní poplatky ve vybraných městech ČR - Burdová, Markéta; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce je věnována problematice místních poplatků v deseti městech České republiky. Jsou to města: Žďár nad Sázavou, Znojmo, Karlovy Vary, Příbram, České Budějovice, Benešov, Olomouc, Svitavy, Tábor a Šumperk. U jednotlivých poplatků je prováděna analýza sazeb a výnosů a porovnání v rámci měst. K tomuto srovnání jsou použita data za rok 2007. V závěru práce je srovnána strukturu výnosů se strukturou výnosů místních poplatků v celé České republice a také analyzován význam příjmů z místních poplatků v rámci deseti měst. Z tohoto šetření vyplývá, že podíl místních poplatků na celkových příjmech je v jednotlivých městech na nízké úrovni.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; místní poplatky; bakalářské práce; local fees; bachelor's theses