Aplikace metodologie měkkých systémů na problém nedostatečné informovanosti obyvatel města Lysá nad Labem ve věcech veřejných - Galanová, Dagmar; Šubrta, Václav; Klas, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce si klade za cíl detailně analyzovat problém nedostatečné informovanosti obyvatel města Lysá nad Labem ve věcech veřejných za použití metodologie měkkých systémů a navrhnout konkrétní řešení vedoucí k zlepšení problematické situace. Metodologie měkkých systémů byla vybrána jako jeden z vhodných přístupů k řešení obtížně strukturovaných složitých sociálních problémů. Metodologie využívá řady myšlenkových nástrojů, které umožňují důkladně analyzovat problematickou situaci, rozpoznat a pojmenovat dílčí problémy a navrhnout vhodná, všeobecně přijatelná řešení, prokazatelně vedoucí ke zlepšení problému. Aplikace metodologie přinesla důkladnou analýzu problematické situace, ze které se s ohledem na různé zájmy zainteresovaných subjektů zrodily návrhy na zlepšení situace. Návrh zásadních změn představuje skupinu návrhů, které výrazně zasahují do stávajících procesů a struktur a tudíž jsou realizovatelné z dlouhodobého hlediska. Návrh dílčích změn obsahuje návrhy, které je možné snáze realizovat v poměrně krátkém časovém období.
Vedoucí práce: Václav Šubrta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses