Financovanie vysokých škol na Slovensku - Hanuščáková, Valéria; Urbánek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Vzdělání patří mezi důležité faktory, pilíř sociálního a hospodářskeho rozvoje krajiny, který svou podstatou ovlivňuje kvalitu života členů celé společnosti. Tato bakalářská práce je věnovaná základním charakteristikám vzdělání v první části, nejsou opomenuty ani různé ponětí vzdělání jako je lidský kapitál, externalita, smíšený statek či investice. Hlavní část představuje popis fungování vysokých škol na Slovensku a legislatívní rámec jejich financování. Nemalá část rozebírá podrobněji metodiku rozpisu dotací, způsoby výpočtu, konkrétní typy dotací a sociální situaci studentů. V závěru je vyhodnocena anketa, rozeslaná studentům vysokých škol a zhodnocena situace financování školství na Slovensku a následná komparace s Českou republikou.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; Slovensko; dotace; bakalářské práce; Slovakia; subsidies; bachelor's theses