Zásada opatrnosti v účetnictví - Dang, Thu Trang; Bokšová, Jiřina, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Někdy pojmenována jako zásada konzervativnosti. Zásada opatrnosti hovoří o tom, že účetní jednotky by měly účtovat o výnosech jen tehdy, pokud skutečně nastaly. Zatímco všechna možná rizika a ztráty by měly být zachyceny, i když ještě nenastaly a nevíme jejich přesnou částku. Důsledkem toho je zachycení co největší výši ztrát a co nejmenší výši výnosů při sestavování účetních výkazů. Zásada opatrnosti se realizuje pomocí rezerv, opravných položek a odpisů.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses