Dopady legislativy krizového řízení České republiky na podnikohospodářskou sféru - Nadrchal, Martin (2009)
Legislativa krizového řízení České republiky umožňující zvládání krizových situací vyplývajících z bezpečnostních hrozeb se dotýká i hospodářské sféry, která je předmětem i Bezpečnostní strategie ČR. Pro podnikohospodářskou sféru z toho vyplývají mnohé povinnosti a restrikce. Na druhou stranu veřejná správa potřebuje k řešení krizových situací zdroje poskytované podnikatelskými subjekty, což vytváří prostor pro uplatnění jejich aktivit. Mnohé povinnosti i možnosti však nejsou komplexně pojímány a systémově uspořádány pro racionalizaci a efektivitu jejich naplňování.