Finanční analýza společnosti Colorlak, a.s. - Svobodová, Martina (2008)
Cílem této bakalářské práce je zpracování finanční analýzy českého podniku Colorlak, a.s., který se zabývá výrobou a prodejem chemických látek a přípravků. Tohoto cíle se pokusím dosáhnout pomocí vybraných metod a ukazatelů, které mi pomohou odhalit a zhodnotit celkovou situaci společnosti. Analýza bude provedena pro období let 2003-2007. Práce je rozdělena na 2 hlavní části. V té první - teoretické objasním předmět a účel finanční analýzy, zdroje informací pro její zpracování a také metodický aparát, který jsem při své práci použila. Druhá část je praktická a je věnována samotnému představení podniku, zpracování dat, ketré mám k dispozici, a interpretaci dosažených vcýsledků.