Analýza využití IS/ICT ve společnosti Futurelab GmbH Wien - Bečvář, Jan (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím informačních systémů a informačních a komunikačních technologií v laboratořích holdingu Futurelab GmbH Wien. Snaží se analyzovat, jak společnost využívá zavedeného informačního systému k podpoře laboratorních procesů, podpoře rozhodovacích procesů a zda systém poskytuje společnosti nějaké další výhody. Praktická část obsahuje rozbor stávajícího informačního systému, laboratorních procesů, požadavků na nový informační systém jak z hlediska legislativy, tak z hlediska zachování kontinuity laboratorního provozu a přehled poptávané funkcionality. Součástí závěrečné části je rozbor možností zavedení nového informačního systému včetně analýzy českého trhu s dodavateli laboratorních informačních systémů. U každého dodavatele jsou představeny nabídky laboratorních systémů s jejich popisem a hodnocením.