Komparácia dane z príjmu fyzických osôb v Slovenskej a Českej republike - Paško, Michal (2009)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním daní z příjmu fyzických osob na Slovensku a v České republice. První kapitola je věnovaná dvěma základním principům kvalitního daňového systému. Jde o daňovou spravedlnost a efektivnost. Druhá kapitola popisuje daň z příjmu fyzických osob v obou státech od jejich rozdělení až po současnost. Její hlavní část je věnovaná způsobu výpočtu daňové povinnosti v obou státech. Poslední kapitola tvoří hlavní část mé práce. Je to praktická část, ve které jsem se pomocí efektivní daňové sazby snažil porovnat daňové zatížení poplatníka mezi oběma státmi.