Komparácia dane z príjmu fyzických osôb v Slovenskej a Českej republike - Paško, Michal; Slintáková, Barbora; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním daní z příjmu fyzických osob na Slovensku a v České republice. První kapitola je věnovaná dvěma základním principům kvalitního daňového systému. Jde o daňovou spravedlnost a efektivnost. Druhá kapitola popisuje daň z příjmu fyzických osob v obou státech od jejich rozdělení až po současnost. Její hlavní část je věnovaná způsobu výpočtu daňové povinnosti v obou státech. Poslední kapitola tvoří hlavní část mé práce. Je to praktická část, ve které jsem se pomocí efektivní daňové sazby snažil porovnat daňové zatížení poplatníka mezi oběma státmi.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; fyzické osoby; bakalářské práce; natural persons; bachelor's theses