Hospodářská a měnová unie z pohledu optimální měnové oblasti - Ševčíková, Magda; Halás, Vladimír; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit, zda Hospodářská a měnová unie splňuje kritéria optimální měnové oblasti. V první části práce je uvedena teorie měnových oblastí, je zde zpracován pojem optimální měnová oblast a uvedena jednotlivá kritéria pro určení optimality podle jednotlivých autorů. Dále je uveden vývoj měnové integrace v Evropě, jejímž vyvrcholením je Hospodářská a měnová unie. Ve druhé části práce jsou analyzována jednotlivá kritéria optimální měnové oblasti, tedy jak se je daří plnit Hospodářské a měnové unii.
Vedoucí práce: Vladimír Halás
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses