Majetkové pojištění obyvatelstva - Tomanová, Bohumila; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Obsahem bakalářské práce je analýza majetkového pojištění obyvatelstva v podmínkách českého pojistného trhu. Jedná se o druh neživotního pojištění, kterým se lidé mohou zabezpečit proti nepříznivým událostem. V první části práce je připomenut historický vývoj, analýza pojistného trhu a organizace, které se této problematice věnují. Dále jsou v této části vysvětleny základní pojmy, majetkové pojištění obyvatelstva je zařazeno do systému pojišťovnictví a nachází se zde také bližší specifikace jednotlivých druhů pojištění se zaměřením na majetkové pojištění domácností a budov. Další část je věnována průběhu pojištění od jeho sjednání až po likvidační činnost včetně vyplacení pojistného. V této části jsou uvedené i některé konkrétní příklady. V závěrečné části jsou porovnány některé produkty tří pojišťoven -- České pojišťovny, České podnikatelské pojišťovny a Allianz.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses